Markant og målbar miljøgevinst

  • Skrevet af Anders Bundgaard

Mange møbler bliver leveret færdigsamlede. Det er selvfølgelig dejligt bekvemt - men det medfører ofte en unødvendig stor miljøbelastning. Den kan heldigvis reduceres markant, hvis man gør sig lidt umage i designprocessen.

En af de største miljøbelastninger fra møbler er udledning af CO2 og drivhusgasser fra de containerskibe, lastvogne og fragtbiler, der transporterer møblerne fra produktion til forbruger. Men det er heldigvis muligt at reducere denne belastning ganske markant, hvis man vælger møbler med omtanke.

Den mest effektive vej til nedbringelse af miljøbelastning fra fragten er, at designe møbler, som kan adskilles og pakkes så fladt som muligt – det, der kaldes ”flatpack”. Gevinsten er ganske enkelt, at man kan have mange flere produkter i f.eks. en container, end hvis produkterne blev fragtet færdigsamlede. Og en naturlig følge af mange flere produkter på den samme plads, er markant mindre fragt og dermed markant lavere miljøbelastning. 


”Miljøgevinsten ved flatpack-løsninger er meget konkret. Mindre fragt = mindre CO2-udledning = reduceret miljøbelastning”

Vi sætter tal på besparelsen
Vi har regnet på, hvor stor gevinsten reelt er ved at fragte vores produkter flatpacked – og resultatet er overvældende og tankevækkende! F.eks. fylder vores populære skostativ kun 1/7, når det er adskilt. Vi kan altså have 7 gange flere skostativer i en container, end hvis de blev pakket i samlet stand. Vores mest pladsbesparende produkt er Repó konsolbordet, som reducerer fragtvolumen helt ned til 1/10 på grund af flatpack-designet.

Moodstand flat packed


”Vores flatpack-design medfører, at fragtvolumen reduceres helt ned til 1/10, sammenlignet med fragt af færdigsamlede møbler”

 

 

Flatpack Reduction
Vi har udregnet fragtreduktionen for alle vores produkter, og valgt at kalde denne værdi for ”Flatpack Reduction". Værdien fortæller altså, hvor meget plads der reelt spares ved at adskille produktet, i stedet for at emballere og fragte det samlet.

Flatpack Reduction beregnes for hvert produkt ved at sammenholde volumen for vores eksisterende transportemballage med volumen af den emballage, der skulle til for at fragte produktet i samlet stand. En værdi på 1/7 betyder altså, at fragtvolumen er reduceret ned til 1/7.  

 


”Flatpack Reduction angiver, hvor stor fragt-reduktionen er for hvert enkelt produkt”

Gevinst uden kompromisser
Tidligere blev ”saml-selv-møbler” ofte forbundet med tvivlsom kvalitet og masser af besvær i forbindelse med samling af møblet. Det er meget langt fra tilfældet med vores møbler. Det er dybt integreret i vores designproces, at vi tager maksimalt hensyn til produktets funktionalitet, brugervenlighed, æstetik og selvfølgelig minimering af miljøpåvirkningen. Derfor kan alle vores produkter samles på få minutter – oftest uden brug af værktøjer.

Del:

Ældre indlæg Nyere indlæg

Kundesupport

Fang os i chatten eller
ring på tlf. 41 19 14 01

Gratis fragt

Ved køb over 299,-
Både Pakkeshop og Hjemmelevering

Hurtig levering

1-2 hverdage hvis du bestiller inden kl 12.00