Vores historien

Baggrund

Roon & Rahn er en dansk designvirksomhed med hovedkvarter i Aarhus. Deres hovedfokus er møbler til entréen.

Roon & Rahn blev stiftet af Nicki van Roon og René Rahn Hansen i 2014, da de startede med at bygge møbler til deres delte lejlighed i Aarhus. Det startede som et hobbyprojekt, men efter deres første produkt Rank spisebordet vandt førstepladsen i ILVA’s designkonkurrence, blev det hurtigt meget mere ambitiøst. De første mange produkter blev designet og udviklet på Godsbanen i Aarhus, hvor Roon & Rahn havde til huse indtil 2018.

Under designmessen Formland vandt den unge designduo i 2015 Nordic Buzz prisen for bedste forretningsidé, med deres magnetiske knagerække Moodboard.

I slutningen af 2018 flyttede Roon & Rahn hovedkvarter til Sydhavnen i Aarhus, hvor de forsat holder til idag.

I 2019 trådte den erfarne møbelmand Anders Bundgaard, med erfaring fra flere danske designvirksomheder, ind som bestyrelsesformand i Roon & Rahn.

Filosofi

Vi følger ikke tidens trend, men bruger ekstra kræfter på at designe tidsløse produkter, skabt i materialer du ikke bliver træt af i morgen, og i en kvalitet der kan holde til hverdagens brug i årevis!

Det er større udfordring, som kræver ekstra energi at udvikle, men vi er villige til at tage kampen op, da vi tror på at det skaber mest værdi på lang sigt – både for dig, os og vores jord.

Der er allerede en overflod at møbler i denne verden. Overforbrug og smid-væk-kultur er et problem, men vi ser en holdningsændring til et mere værdibaseret forbrugsmønster, som vi ønsker at bidrage til. Det gør vi ved at designe produkter, med så lang en levetid som muligt i fokus, ved at fokusere på tre hovedområder i designprocessen:

Formgivning: Vi tager altid udgangspunkt i en funktion eller løsning til et behov i hjemmet – typisk simple hverdagsbehov alle kan relatere til. Ved denne fremgangsmåde udklækkes designs, som sjældent ligner noget eksisterende, og vi undgår at lave trendbaserede produkter, som bliver umoderne på kort tid. Stilen er geometrisk og minimalistisk – uden noget overflødigt fyld eller pynt. Det er modsat meningen at dine egendele i sammensætning med vores produkter skal gøre udtrykket personligt og varierende!

Materiale: Alle produkter matcher med ensartet formsprog og et gennemgående klassisk nordisk udtryk i massivt europæisk egetræ med forskellige overfladebehandlinger. Vi bruger primært egetræ, fordi det ikke er til at slide op. Omvendt får egetræ smuk patina over årene. Samtidig er det heller ikke et trendmateriale du umiddelbart bliver træt af. 

Dynamiske funktioner: De fleste af vores produkter kan anvendes på utallige måder eller endda justeres efter behov. Udover at det er smart i hverdagen, og gør det nemmere at organisere og udnytte pladsen, vil det også være fremtidssikrede, hvis du f.eks. flytter eller får lyst til at lave om i indretningen. 

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods