My cart 0
Indkøbskurv

You have no item in your shopping cart.

Roon & Rahn

Skip to Main Content »

You're currently on:

roonrahn_profile

 

Historien om Roon & Rahn

  

Roon & Rahn blev stiftet af de to designere Nicki van Roon og René Rahn Hansen og seneste tilføjelse til holdet er Anders Bundgaard i 2019 med sine 25 års erfaring fra toppen af dansk møbeldesign. 

Det hele startede som et hobbyprojekt i Aarhus tilbage i 2014, hvor vi byggede møbler vi manglede i vores eget hjem. Hvorfor? Vi kunne ikke lade være, og elskede at se vores idéer blive til virkelighed! 

Med et par produkter i sortimentet, valgte vi at gå skridtet videre, og vise tingene frem for offentligheden på et designmarked, for at teste om der var potentiale for mere.

Pludselig var der andre end os selv og vores mødre, som synes vores kreationer var noget. Fremmede personer, der endda ville betale penge for noget du har skabt. Det var en vildt fed følelse, som gav masser af energi og drivkraft for at kæmpe, og bygge Roon & Rahn op til noget større.

Siden har vi knoklet i mange tusinde timer, for at skabe et brand, et netværk af forhandlere, denne webshop og ikke mindst en skalerbar produktion. Det er en stor mundfuld, når man “kun” har baggrund indenfor industriel og grafisk design. Så det har vært en hård og lærerig proces!

Men vi var ikke blege for at tage alle udfordringen op, fordi vi tror så meget på at vi har gang i noget interessant, der kan skabe glæde i mange hjem og liv. Vi elsker tilværelsen som iværksættere, og vil på intet tidspunkt fravælge jagten på at skabe vores egen succes.


 

Sådan arbejder vi 

Vi finder på de smarte løsninger til hverdagens udfordringer i hjemmet. 

Med alternativ tilgang, fokuseret på løsningen fremfor objektet, tager vores formgivning udgangspunkt i simpel geometri, som defineres af funktion og hvor alt overflødigt er skåret væk. 

Resultatet er en hårfin balance mellem original tankegang, respekt for traditionelt håndværk, tilsat kommerciel disciplin.

Udover at vores produkter udnytter pladsen optimalt i hjemmet, så kommer alle vores produkter flatpacked, således vi under transporten hjem til dig ikke fragter luft - det er bæredygtigt.

Med selvkritisk sans, giver vi os selv tiden til at gennemarbejde tidsløse designs, som vigtigst af alt har et eksistensgrundlag! Vi er overbeviste om at jo mere energi vi lægger i produktet, jo mere og jo længere vil det skabe værdi og glæde hos vores kunder. 

Formålet er at øge levetiden på produkter, ved at tilbyde tidsløse løsninger til konstant skiftende behov i dagligdagen. Produkterne kan dermed rekonfigureres i stedet for at blive udskiftet.

 

 

Anvendelig/Intuitivt


I en travl hverdag med rigeligt at se til, er det vigtigt at vores produkter hurtigt og nemt kan samles på få minutter. Et interaktivt produkt, som Moodboard peg boardet og Moodstand skostativet, skal være nemt og intuitivt at tilpasse behov. Det skal være logisk og så vidt muligt selvforklarende. Det resulterer i let anvendelighed i dagligdagen, som de netop er skabt til.

 

Materialer

Kvaliteten af produktet hænger uløseligt sammen med valget af materialer. Det er her sanserne kommer i spil. Man kan se materialerne, røre dem og sågar dufte dem. Det er nemt for alle at forholde sig til.

Vi gør derfor meget ud af materialevalg, ikke kun fordi alle vores produkter skal passe sammen, men for at skabe en stærkere identitet. Royal Copenhagen er et godt eksempel. Især Ferrari-rød er blevet et begreb alle kender.

Vi anvender massiv europæisk egetræ, da det er et klassisk skandinavisk high-end materiale med meget lang levetid. Samtidig matcher eg vores minimalistiske formsprog, og er ikke trendbaseret. 

Desuden bliver eg smukkere med tiden og kan altid restaureres.

For at styrke egetræet og forøge levetiden er overfladen er behandlet med en naturlig transparent olie, således egetræet bevarer sin naturlige farve. Det mørke træ i vores produkter er ligeledes egetræ, men mørkbejdset med en naturlig olie for at skabe kontrast i produkterne og af praktiske hensyn som ved Moodstand skostativet.

Vi bruger også transparent plexiglas til både vores Moodboard peg board og Moodstand skostativ. Vi elsker den alternative kombination af materialer, fordi de komplimenterer hinanden. Egetræets varme glød og struktur, står i skarp kontrast til det blanke og helt klare plexiglas. Det skaber samtidig interessante refleksioner, og et let udtryk.

Vi anvender de rigtige materialer til de rigtige formål. Derfor er der anvendt ferritisk (magnetisk) stål til Moodboardet, som hangerne sidder fast på med deres magneter. Ved Moodrack hattehylden er en fjedrene ståltype er anvendt, således krogene kan klikkes fast ned over rundstokken uden at ryge af, hvis jakken hænger fast.

 

 Roon & Rahn - Flat pack emballage

Flade kasser gør logistikken nemmere

Det er et krav, at vores produkter skal kunne fragtes i en flad kasse, og optage mindst muligt plads. Det er der mange gode grunde til. Først og fremmest kan vi spare penge, når der fragtersprodukter fra vores producent til vores lager. Og igen når det skal fragtes ud til pakkeshops, hvor i afhenter jeres bestilte produkter. Vi kan også opbevare flere produkter på færre paller på vores lager. Når vi sparer penge på poster, der ikke skaber direkte værdi for dig, så får du et bedre og mere konkurrencedygtigt produkt til prisen.

En anden gevinst er at det også bliver nemmere for dig at transportere emballagen hjem fra pakkeshoppen. De fleste produkter kan snuppes med på cyklen.

Den sidste helt store gevinst går til miljøet, fordi der skal køre færre lastbiler på vejene, da vi kan pakke flere produkter på færre kubikmeter. Vi har også tænkt designet på emballagen et skridt videre, så den papkasse vores produkter er pakket i også fungerer som forsendelsespapkasse. Herved undgår vi at bruge dobbeltemballering for at sikre, at pakken lander sikkert hjemme hos vores kunder. 

Resultatet af alle disse parametre kalder vi “clever design”. Hvilket indebærer at man tænker hele værdikæden ind i processen – altså lige fra idéen til det færdige produkt står i sit nye hjem.

Vi er meget åbne omkring hele vores proces, fordi vi tror på at gennemsigtighed skaber højere værdi for dig, når du bliver draget ind i vores univers, og får indsigt i de mange bagvedliggende tanker og overvejelser. 

Instagram @ Roonrahn

MoodboardFra kr. 1.499,-

Smart magnetisk knagerække fra danske Roon & Rahn

MoodstandFra kr. 2.199,-

Smart justerbart skostativ fra danske Roon & Rahn

MoodrackFra kr. 1.499,-

Smart hattehylde i egetræ og nordisk design

Rank Benchkr. 2.999,-

Smart bænk til entreen med integreret opbevaring

DesignerneLær os at kende

Designerne bag danske Roon & Rahn

Sociale medier

Roon & Rahn ApScontrol
  • Jægergårdsgade 156K
  • 8000 Aarhus C
  • Denmark
  • CVR nr. 36420936