My cart 0
Indkøbskurv

You have no item in your shopping cart.

Roon & Rahn

Skip to Main Content »

You're currently on:

roonrahn_profile

 

Historien om Roon & Rahn

  

Med passion for design og respekt for stolte traditioner, er vi drevet af en enorm nysgerrighed for at udfordre normerne. Vores idéer og tanker resulterer i spændende løsninger til det moderne hjem, hos den kræsne og bevidste forbruger, der ikke lukker hvad som helst ind i hjemmet.

Roon & Rahn består at de to designere Nicki van Roon og René Rahn Hansen. Det hele startede som et hobbyprojekt i Aarhus tilbage i 2014, hvor vi byggede møbler vi manglede i vores eget hjem. Hvorfor? Vi kunne ikke lade være, og elskede at se vores idéer blive til virkelighed! 

Med et par produkter i sortimentet, valgte vi at gå skridtet videre, og vise tingene frem for offentligheden på et designmarked, for at teste om der var potentiale for mere.

Pludselig var der andre end os selv og vores mødre, som synes vores kreationer var noget. Fremmede personer, der endda ville betale penge for noget du har skabt. Det var en vildt fed følelse, som gav masser af energi og drivkraft for at kæmpe, og bygge Roon & Rahn op til noget større.

Siden har vi knoklet i mange tusinde timer, for at skabe et brand, et netværk af forhandlere, denne webshop og ikke mindst en skalerbar produktion. Det er en stor mundfuld, når man “kun” har baggrund indenfor industriel og grafisk design. Så det har vært en hård og lærerig proces!

Men vi var ikke blege for at tage alle udfordringen op, fordi vi tror så meget på at vi har gang i noget interessant, der kan skabe glæde i mange hjem og liv. Vi elsker tilværelsen som iværksættere, og vil på intet tidspunkt fravælge jagten på at skabe vores egen succes.

 

Sådan arbejder vi 

 

Processen starter som regel med at vi selv står med et behov i dagligdagen, som vi vil lave en løsning til. Moodboardet er et godt eksempel på denne tankegang: Vi havde behov for en universal løsning, der kunne rumme alle de ting, som vi skulle bruge, hver gang vi skulle ud af døren. Når vi var hjemme skulle det se pænt og velorganiseret ud. Løsningen blev det magnetiske ophængssystem, der kan opbevare alt fra jakker, nøgler, solbriller, tasker, og endda en guitar.

Fra vi tegner den første streg i skitsebogen, til produktet ligger færdigt i emballagen, går der typisk 1-2 år. Det er ikke unormalt, at der bliver bygget 15-20 prototyper. Vi gør os med andre ord rigtig umage før et produkt kommer på markedet. Af den grund har vi heller ikke særlig mange produkter, men alle produkter vi selv kan stå 100% inde for.

Vi arbejder udfra en række krav, værdier og benspænd, før et design slipper gennem nåleøjet, og bliver sat i produktion:

 

Simplificeret
Form følger funktion. Derfor har alle elementer en funktion, og der tilføjes aldrig noget til vores design, udelukkende fordi det er pænt. Kunsten er at begrænse sig og skære helt ind til benet, fordi tanken er at give plads til andet i rummet omkring, og de genstande som skal stå eller hænge på vores produkter (Moodboard/Moodstand). Vi stræber efter at lave produkter som kan skabe glæde i mange år. Ved at lave simple ærlige designs, vil de holde længere, og ikke gå af mode. En længere livscyclus er lig med et mere bæredygtigt produkt. Vi er modstandere af smid-væk-kulturen, som interiør og møbelindustrien desværre også lider under. 

 

Materialer
Kvaliteten af produktet hænger uløseligt sammen med valget af materialer. Det er her sanserne kommer i spil. Man kan se materialerne, røre dem og sågar dufte dem. Det er nemt for alle at forholde sig til.

Vi gør derfor meget ud af materialevalg, ikke kun fordi alle vores produkter skal passe sammen, men for at skabe en stærkere identitet. Royal Copenhagen er et godt eksempel. Især Ferrari-rød er blevet et begreb alle kender. 

Vi anvender massiv europæisk egetræ til størstedelen af vores produkter, da det er et klassisk skandinavisk high-end materiale med meget lang levetid. Samtidig matcher eg vores minimalistiske formsprog, og er ikke trendbaseret. Desuden bliver eg smukkere med tiden og kan altid restaureres.

Egetræ er stadig en meget anvendt træsort, derfor har vi i samarbejde med tyske OSMO sammensat vores helt egen vandafvisende olie og bejdse. Udover det giver en virkelig smuk overflade, er OSMO også et af de mest miljørigtige og ansvarlige produkter vi kunne finde på markedet – og er endda godkendt til børnelegetøj.

Vi bruger også transparent plexiglas til både vores Moodboard peg board og Moodstand skostativ. Vi elsker den alternative kombination af materialer, fordi de komplimenterer hinanden. Egetræets varme glød og struktur, står i skarp kontrast til det blanke og helt klare plexiglas. Det skaber samtidig interessante refleksioner, og et let udtryk.

 

Anvendelig/Intuitivt
I en travl hverdag med rigeligt at se til, er det vigtigt at vores produkter hurtigt og nemt kan samles på få minutter. Et interaktivt produkt, som Moodboard peg boardet og Moodstand skostativet, skal være nemt og intuitivt at tilpasse behov. Det skal være logisk og så vidt muligt selvforklarende. Det resulterer i let anvendelighed i dagligdagen, som de netop er skabt til.

 

Transport/logistik

Det er et krav, at vores produkter skal kunne fragtes i en flad kasse, og optage mindst muligt plads. Det er der mange gode grunde til. Først og fremmest kan vi spare penge, når der fragtersprodukter fra vores producent til vores lager. Og igen når det skal fragtes ud til pakkeshops, hvor i afhenter jeres bestilte produkter. Vi kan også opbevare flere produkter på færre paller på vores lager. Når vi sparer penge på poster, der ikke skaber direkte værdi for dig, så får du et bedre og mere konkurrencedygtigt produkt til prisen.

En anden gevinst er at det også bliver nemmere for dig at transportere emballagen hjem fra pakkeshoppen. De fleste produkter kan snuppes med på cyklen.

Den sidste helt store gevinst går til miljøet, fordi der skal køre færre lastbiler på vejene, da vi kan pakke flere produkter på færre kubikmeter. Vi har også tænkt designet på emballagen et skridt videre, så den papkasse vores produkter er pakket i også fungerer som forsendelsespapkasse. Herved undgår vi at bruge dobbeltemballering for at sikre, at pakken lander sikkert hjemme hos vores kunder.

 

Resultatet af alle disse parametre kalder vi “clever design”. Hvilket indebærer at man tænker hele værdikæden ind i processen – altså lige fra idéen til det færdige produkt står i sit nye hjem.

Vi er meget åbne omkring hele vores proces, fordi vi tror på at gennemsigtighed skaber højere værdi for dig, når du bliver draget ind i vores univers, og får indsigt i de mange bagvedliggende tanker og overvejelser. 

 

Instagram @ Roonrahn

MoodboardFra kr. 1.499,-

Smart magnetisk knagerække fra danske Roon & Rahn

MoodstandFra kr. 2.199,-

Smart justerbart skostativ fra danske Roon & Rahn

Rank Benchkr. 2.999,-

Smart bænk til entreen med integreret opbevaring

DesignerneLær os at kende

Designerne bag danske Roon & Rahn

Sociale medier

Roon & Rahn ApScontrol
  • Jægergårdsgade 156K
  • 8000 Aarhus C
  • Denmark
  • CVR nr. 36420936