Miljø og bæredygtighed

Når vi i Roon & Rahn arbejder med tidens vel største megatrends: Miljø, klima og bæredygtighed, er det med afsæt i vores 5 leveregler. Det betyder, at vores fokus er rettet mod at finde enkle løsninger, der har maksimal effekt, samt at være konsekvente i vores valg og fravalg og ambitiøse i vores krav og målsætninger.

Som møbelvirksomhed lever vi af at producere varer, som forbrugere køber. Det medfører miljøbelastninger fra bl.a. råstofudvinding, produktion, fragt, bortskaffelse samt fra selve driften af vores virksomheden. Derfor har vi naturligvis et ansvar for at sikre, at vores virke medfører mindst mulig belastning af miljø, klima og livsbetingelser i øvrigt. Og det ansvar tager vi alvorligt! 

Brug – ikke forbrug
Det er efterhånden almen viden, at forbrug, og især overforbrug er hovedårsager til miljøproblemer i bred forstand. For at imødegå dette mest muligt, skaber vi produkter, der fungerer optimalt og holder længe. Der gør vi bl.a. gennem:

   • Solide naturmaterialer, som ikke slides op, når produktet anvendes.
   • Gennemtestede konstruktioner og samlinger, der holder til dagligt brug år efter år.
   • Klassisk design og traditionsrige materialer, som aldrig går af mode.
   • Gennemtænkte løsninger, som giver reel brugsværdi i dagligdagen år efter år.

Det er vores ambition at lave produkter, som du køber for at bruge og beholde hele livet. Produkter, der ikke skal skiftes ud, fordi de er gået i stykker eller blevet umoderne. For noget af det, der giver den største miljøgevinst, er, når vi køber ting for at bruge og beholde dem hele livet.


    ”Køb ting, du beholder og bruger hele livet. Det giver en enorm miljøgevinst”

    Træ er stadig det bedste
    Europæisk egetræ udgør mere end 95% af det materiale, vi anvender i vores produkter. Det er måske ikke ligefremt banebrydende, da træ gennem historien er det ubestridt mest brugte materiale til møbler. Men både i forhold til produkternes funktionalitet og ud fra hensyn til miljøpåvirkningen, er træ stadig det ubestridt bedste materiale til møbler. Vi bruger udelukkende bæredygtigt Europæisk egetræ, fordi det: 

      • Binder den CO2, der er opmagasineret i træet gennem dets vækst.
      • Har en naturlig, klassisk skønhed, der aldrig går af mode.
      • Har en styrke og forarbejdningsevne, der muliggør produktion af uforgængelige produkter.
      • Tåler daglig brug uden at blive slidt op eller blive grimt at se på – og er nemt at opfriske og reparere, så produktets levetid forlænges.
      • Er en 100% naturlig og fornybar ressource.
      • Kan genbruges og genererer ikke affald og forurening ved korrekt bortskaffelse.
      • Kræver få ressourcer til forarbejdning (f.eks. mimimalt forbrug af vand, kemi/lim, energi, mv.).
      
     Som et 100% naturligt, stærkt, smukt og tidløst materiale, er egetræet med til at understøtte vores ambition om at lave ting, der holder og kan bruges hele livet.


     ”Træ er et bæredygtigt og miljøvenligt materiale målt på alle parametre”

     Fladt er fedt for miljøet
     En stor del af miljøbelastningen fra møbler skyldes CO2-udledning fra de containerskibe, lastvogne og fragtbiler, der transporterer møblerne fra produktion til forbruger. Med nogle enkle og meget effektive kneb, har vi minimeret denne belastning – og vi kan endda sætte tal på, hvor meget miljøbelastningen reduceres.


     “Flat-pack-systemet betyder, at vi reducerer fragten med op til 700%, og dermed minimerer miljøbelastningen ganske markant”

     Den reducerede miljøbelastning opnås ganske enkelt ved at designe produkter, så de fylder minimalt under fragten. Det kræver som regel, at de kan adskilles og pakkes så fladt som muligt. Hvis vi fragtede vores produkter i samlet tilstand, ville f.eks. Moodstand skostativet fylde 7 gange så meget – og altså medføre 7 gange så stor miljøbelastning fra fragten. Læs mere her: ”Markant og målbar miljøgevinst”. 

     Enkle løsninger har stor effekt
     De enkle produkter, lavet af ét eller få materialer, er ofte mindre miljøbelastende end mere komplekse ting, hvor flere materialer kombineres. Det gælder både i produktionen, under fragt og i den konkrete brug af produktet. 


     ”De enkle, ukomplicerede løsninger er oftest bedst for miljøet”

     Vi tilstræber størst mulig enkelthed i vores produkters design, materialesammensætning og konstruktioner, og opnår herved en række miljøgevinster:

       • En produktion med så få delprocesser som muligt medfører mindre ressourceforbrug i processen.
       • Få materialer i hvert produkt minimerer bl.a. transport fra levering af forskellige råmaterialer.
       • Alle vores produkter laves under samme tag, så der er ingen transport mellem produktionssteder.
       • Stærke og holdbare produkter, der ikke går i stykker ved brug, jf. at enkle konstruktioner ofte er de stærkeste.
       • Produkter, der er lette at samle og adskille, og derfor fylder minimalt under transporten.
       • Produkter, der kræver minimal beskyttelse under fragt, hvorved emballageforbruger minimeres.
       • Kun én emballage af hvert produkt. Emballagen er designet med stærke beskyttelsesindlæg, så den overflødiggør en ekstra fragtemballage og pakkefyld. 

     Det kan måske virke lidt banalt, at vi næsten tilbeder ”den enkle løsning”. Men når de enkle løsninger som regel både er de bedste, smukkeste og stærkeste, og samtidig giver positive miljøeffekter, så er det faktisk en meget enkel beslutning.

     Kundesupport

     Fang os i chatten eller
     ring på tlf. 41 19 14 01

     Gratis fragt

     Ved køb over 299,-
     Både Pakkeshop og Hjemmelevering

     Hurtig levering

     1-2 hverdage hvis du bestiller inden kl 12.00