Om Roon & Rahn

Vores leveregler

Vores filosofi og eksistensberettigelse hviler på 5 vitale leveregler, som er afsættet for det meste i Roon & Rahn – lige fra produktudvikling og materialevalg til daglig adfærd, samarbejde med leverandører og forhandlere og dialogen med vores kunder: 

1. Vi skaber og leverer ”Clever Design”

2. Vi gør en dyd ud af at være utrendy

3. Vi minimer miljøpåvirkningen, der hvor effekten er størst

4. Vi gør det enkelt - færdig!

5. Vi har solid jordforbindelse og er altid i øjenhøjde

 

1. Clever design

”Clever Design” betyder for os at skabe produkter, som understøtter og stimulerer et enklere og mere harmonisk liv i hjemmet. Produkter, som løser konkrete behov i hverdagen på en praktisk, pålidelig og pladsbesparende måde, som er med til at skabe orden, balance og æstetik – og som inspirerer til at arbejde kreativt og meningsfuldt med indretning.

Derfor bruger vi ikke kræfter på "pynt" og unødvendige løsninger, men går til gengæld langt for at sikre den maksimale funktionalitet – ofte suppleret med ekstra funktioner, som udvider produktets brugsværdi og gør det endnu mere integreret i hverdagslivet. Det er, hvad Clever Design handler om.

 
2. En dyd at være utrendy

Vi fokuserer på at skabe produkter, der løser dagligdagsopgaver, som ikke ”forsvinder med tiden”. Vi vælger materialer, der er uopslidelige, tilgængelige og velkendte. Vi designer i et formsprog, som er mere klassisk end tidstypisk. Og vi søger inspiration og løsninger i snedkerhåndværkets traditioner, som har eksisteret og skabt værdi i generationer.

På den måde undgår vi den omskiftelighed, der automatisk følger med mode og trends, og vi modvirker det kortsigtede (overfor)brug og "smid-væk-kultur”, som desværre stadig præger det moderne menneskes livsstil. Læs mere under ”Brug – ikke forbrug” (kommer snart)

 
3. Reduceret miljøpåvirkningen, hvor effekten er størst

Vi stiller krav til os selv om at minimere den negative miljøpåvirkning maksimalt – bl.a. ved at fokusere på de faktorer, hvor vi kan gøre den største positive forskel. Det stiller store krav til designproces og materialevalg, og har samtidig konsekvenser for logistik, kommunikation og samarbejde.

Og ”reducering” er netop nøgleordet til at opnå størst mulig miljømæssig effekt – fra minimering af produktets volumen under transporten og reduktion af kompleksitet i produktionen til afkortning af fragtkæder og optimering af interne arbejdsgange. Læs meget mere om dette under Miljø og bæredygtighed.

 

4. Gør det enkelt

  Vi har en lidt ”lavpraktisk” tilgang til det meste i vores virksomhed. Vi tilstræber enkelthed, undgår at gøre ting kompliceret og holder fokus det essentielle. Det kommer tydeligst til udtryk i vores produkter, der er præget af et enkelt formsprog, gedigne og ofte helt simple snedkerkonstruktioner – samt produktets funktion og anvendelse der er indlysende og ukompliceret.

  Men det enkle gælder også for vores interne processer. F.eks. tilstræber vi, at vores produkters rejse fra produktion til kunde er så kort som overhovedet muligt, og vores kommunikation med kunder skal være klar, tydelig og uden ”pæn indpakning og luftige ord”. Vi forsøger egentlig ”bare” at gøre det, der giver mest mulig værdi og mindst mulig ”overflødighed”. Og selvom det måske lyder banalt, er det ikke ensbetydende med, at det er det letteste. Faktisk er det, at finde de essentielle, enkle løsninger det mest krævende bl.a. i designprocessen . Læs mere her ”Enkle løsninger har stor effekt” (kommer snart).

   

  5. Jordforbindelse i øjenhøjde

  Da vi grundlagde Roon & Rahn, lavede vi selv vores produkter og solgte dem personligt på designmarkeder. Vi havde derfor hele tiden en tæt 1:1 dialog med de kunder, der faldt for vores idéer og løsninger. Denne tætte kontakt og åbne dialog med kunder har vi bevaret, selvom vi i dag er en væsentlig større virksomhed. Det handler om at være i øjenhøjde og direkte dialog med de mennesker, der viser os tillid – og det vil vi prioritere, uanset hvor store, vi bliver!

  Samme værdisæt er gældende i forhold til vores leverandører og samarbejdspartnere. Vi handler med alle kort på bordet, vi har respekt for partnerens situation, behov og muligheder og vi forsøger aldrig at optimere vores egen situation på partnerens bekostning. Det tror vi på, giver den bedste relation på den lange bane – og derigennem også den bedste forretning.

   

   

  Vores historie


  Roon & Rahn blev stiftet af os - Nicki van Roon og René Rahn Hansen - i 2014. Det startede som et hobbyprojekt i Aarhus, hvor vi byggede møbler til os selv. Vi oplevede hurtigt, at venner og bekendte viste interesse for vores ting, og begyndte derfor selv at producere og sælge til folk i vores omgangskreds.

  Vi indsendte vores første produkt, Rank spisebordet, til ILVA’s designkonkurrence, som vi var heldige at vinde. Herefter blev det hurtigt meget mere ambitiøst, og vi udviklede flere produkter på vores værksted på Godsbanen i Aarhus. Efterfølgende vandt vi "Nordic Buzz-prisen - Bedste Forretningsidé" på designmessen Formland.

  I årene efter Formland-prisen udviklede vi en række produkter, som vi solgte både via forhandlere, webshops og på forskellige designmarkeder. Vi måtte dog sande, at vi sortimentsmæssigt gabte over for meget, så i 2019 sadlede vi om, og fokuserede 100% på de træbaserede produkter, vi havde stor succes med. I denne forbindelse fik vi også den erfarne møbelmand, Anders Bundgaard, med i både ejerkreds og den daglige drift.

  Derfor står vi i dag, mange erfaringer rigere, med et skarpt og velafprøvet sortiment af snedkerprodukter, fortrinsvist til entréen. Og der er meget mere på vej – til hele boligen. 

   

  Kundesupport

  Fang os i chatten eller
  ring på tlf. 41 19 14 01

  Gratis fragt

  Ved køb over 299,-
  Både Pakkeshop og Hjemmelevering

  Hurtig levering

  1-2 hverdage hvis du bestiller inden kl 12.00